Menu

Sollicitatieprocedure

Gefeliciteerd! Je hebt de eerste stap in de sollicitatieprocedure gezet door de tests goed af te ronden.

Je bent nu actief op ons Outsite-portal. Hier vragen we om je sollicitatie in te sturen. Dit doe je door je persoonlijke gegevens, motivatie en CV in te voeren. Onze recruiters zullen je sollicitatie vervolgens in behandeling nemen. Binnen twee weken ontvang je van ons verdere informatie.

Let op: De communicatie omtrent de sollicitatie en de status van je sollicitatie zal via de Outsite-portal (hiervoor krijg je een activatiemail toegestuurd binnen een aantal dagen na je sollicitatie), e-mail en/of telefoon verlopen. Houdt daarom deze communicatiekanalen regelmatig in de gaten (kijk ook regelmatig in je Ongewenste mail) om op de hoogte te blijven van eventueel nieuws en taken. 

Als de recruiters hebben beoordeeld dat je verder mag in de sollicitatieprocedure, dan word je uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst krijg je meer inhoudelijke informatie over I-SEC en de werkzaamheden van een Luchthavenbeveiliger. Tijdens de bijeenkomst zullen we ook letten op je motivatie, houding en gedrag.

Na de informatiebijeenkomst wordt er binnen een aantal dagen contact met je opgenomen, voor het inplannen van een sollicitatiegesprek. Tijdens het gesprek wordt onder andere getoetst op je motivatie, stressbestendigheid, verantwoordelijkheidsgevoel en je kennis over de ontwikkelingen binnen de burgerluchtvaart.

Als je gesprek positief is verlopen, zal I-SEC Nederland je laten screenen door de Koninklijke Marechaussee en door het Bureau Veiligheidsonderzoeken (AIVD). Om de screeningen in te sturen hebben wij een aantal documenten en gegevens van je nodig, hierover zal je uiteraard voor het sollicitatiegesprek verdere informatie van ons ontvangen.

Als je screeningen akkoord bij ons zijn afgegeven door de veiligheidsinstanties, dan word je telefonisch uitgenodigd voor het volgen van de Basic Aviation Security Training (BAST). De BAST is een verplichte en onbetaalde training van zes werkdagen. Deze moet met een positief resultaat worden beëindigd voordat je daadwerkelijk als Luchthavenbeveiliger aan het werk kunt gaan.

Als je je beveiligersdiploma al in bezit hebt, kan je direct aan de slag. Ben je ongediplomeerd, dan zal je een opleidingstraject ingaan. Tijdens het eerste jaar volg je de opleiding Beveiliger II aan het Schiphol College. De eerste twee weken bij ons in dienst krijg je theorie, waarna je vervolgens als Luchthavenbeveiliger in de operatie gaat werken. Tijdens je proeftijd word je minimaal tien diensten gekoppeld aan een teamleader, zodat je in de praktijk de werkzaamheden kunt leren.

De overheid heeft besloten dat je maximaal één jaar ongediplomeerd als beveiliger mag werken. Je zal als ongediplomeerde beveiliger dan ook binnen dit jaar je diploma moeten behalen. In dit jaar word je dan ook begeleidt door ons om je voor te bereiden op het theorie- en praktijkexamen. 

.